Nummerplade

Apple Carplay i bilen


Hvad er Apple CarPlay og Android Auto?

Oftere og oftere præsenteres vi for begreberne ”Apple CarPlay” og ”Android Auto”. Mange nyere biler er fra producentens side udstyret med disse systemer. Men hvad er det så?

Kort fortalt, så er det spejling af en række apps direkte fra din smartphone til bilens multimedia- / infotainmentskærm. Det betyder, at du nemt og bekvemt, kan bruge og betjene apps og en række funktioner og features fra din telefon, mens den ligger i lommen eller sidder urørt i den lovpligtige holder. Det er ikke bare smart og bekvemt, det er i høj grad også trafiksikkert.

Af populære apps som er tilgængelige via disse systemer, kan bl.a. nævnes Yousee Musik, Spotify, Podcast, Radio.dk, SMS, Maps, Google Maps og en række andre.

Når vi taler navigationsapps, så giver systemet dig også den store fordel, at du altid er sikker på (gratis) at have seneste og mest aktuelle software/kortversion. Da der som sagt er tale af en spejling af det du ser på din telefon, så vil du altid have det samme tilgængeligt, som du har på telefonen. Når f.eks. Google kommer med et opdateret version af Maps, opdaterer du gratis via App Store. Dermed er dit CarPlay system også opdateret.

Modtager du en SMS eller Watt´s App besked under kørslen, kan du nemt og sikkert bede systemet oplæse beskeden gennem bilens højttalere.

Disse er bare nogle af de mange spændende ting, som Apple CarPlay og Android Auto giver adgang til.

Hvordan får man Apple CarPlay i bilen?

Apple CarPlay er et system, der giver dig mulighed for at få adgang til en række funktioner og apps fra din iPhone i bilen. For at få adgang til Apple CarPlay i bilen, er der flere muligheder:

 1. Tjek kompatibilitet: Kontroller, om din bilmodel understøtter CarPlay. Du kan finde en liste over kompatible biler på Apples officielle hjemmeside. De fleste nye biler leveres med indbygget Apple CarPlay, så det er bare at tænde for bilen og tilslutte din iPhone for at få adgang til systemet.

 2. Få en eftermonteret enhed til din bil: Hvis din bil ikke er udstyret med Apple CarPlay fra fabrikken, kan du få en eftermonteret enhed, der giver dig mulighed for at få adgang til Apple CarPlay. Der findes flere forskellige enheder på markedet, og nogle kan også tilføje Android Auto og andre funktioner. Det anbefales at undersøge om ens bil er kompatibel med den valgte enhed og at få det installeret af en professionel.

 3. Opdater din iPhone: For at få mest muligt ud af Apple CarPlay, bør du sørge for at have den nyeste softwareversion installeret på din iPhone. Du kan kontrollere det ved at gå til "Indstillinger" på din iPhone og derefter trykke på "Generelt" og "Softwareopdatering".

 4. Husk at CarPlay kræver en aktiv dataforbindelse på din iPhone, så sørg for, at du har enten mobildata eller Wi-Fi-tilslutning tilgængelig.
 5. Tilslutning: Brug et Lightning-kabel til at tilslutte din iPhone til bilens USB-port, der er dedikeret til CarPlay. Brug en trådløs forbindelse: Nogle nyere iPhone-modeller har mulighed for trådløs tilslutning til Apple CarPlay, det kræver dog at bilen understøtter den funktion. Det kan være et alternativt til at få installeret en eftermonteret enhed.

 6. CarPlay-brugerflade: Når du har tilsluttet din iPhone til CarPlay, vises CarPlay-brugerfladen på bilens skærm. Du kan nu navigere gennem de forskellige apps og funktioner ved hjælp af touchskærmen, drejeknappen eller stemmestyring.

 7. App-brug: CarPlay giver dig adgang til apps som Maps, Telefon, Beskeder, Musik, Podcasts, Spotify og mange flere. Du kan trykke på ikonerne på skærmen for at åbne og bruge disse apps. Du kan også bruge Siri-stemmestyring til at udføre handlinger uden at tage øjnene fra vejen.

 8. Navigering: Brug Maps-appen til at få turn-by-turn-navigation, trafikoplysninger og søgning efter destinationer. Du kan enten indtaste destinationen manuelt eller bruge Siri til at give instruktioner.

OBS: Det er vigtigt at undersøge om ens bil er kompatibel med Apple CarPlay og at undersøge specifikationer og kompatibiliteten af det valgte system.

Hvilke muligheder er der for at eftermontere Apple CarPlay i bilen?

Avant Denmarks sortiment indeholder Apple CarPlay og Android  Auto til eftermontering i en lang række primært tyske bilmærker. Der kommer løbende nye modeller til, som vil blive tilgængelige her i shoppen. Hvis du har en bil af lidt ændre dato, så har den med stor sandsynlighed ikke disse systemer, som en del af den originale indretning.

Vi bliver hurtigt forvendte med nye smarte funktioner, og en ellers forholdsvis ny bil kommer til at virke ”gammel”, hvis ikke brugerfladen i infotainmentsystemet er up-to-date. Ved at eftermontere et modul, er man straks ajourført.

Har man lidt fingersnilde, vil man kunne klare monteringen selv. Alternativt kan det gøres med hjælp fra et autoværksted eller en montør. Når den del er på plads, er tilslutning af telefonen og betjening, enkelt og lige til. '

CarPlay er Apples løsning, og den kan kobles med iPhone telefoner både trådløst og med et standard lightning kabel.

Android Auto dækker alle de øvrige telefonfabrikater, da de er enige om at bruge Android platformen som styresystem. For disse gælder det på nuværende tidspunkt, at de skal kobles til modulet vha. kabel. De kan med andre ord endnu ikke kobles trådløst. Så snart telefonen, med eller uden kabel, er koblet til modulet, så betjenes alt fra bilens originale knapper og skærm.

Der er flere muligheder for at eftermontere Apple CarPlay i en bil, hvis den ikke er udstyret med systemet fra fabrikken. Nogle af de mest almindelige metoder er:

 1. Originalt eftermonteringssæt: Nogle bilproducenter tilbyder nu eftermonteringssæt, der er specifikt designet til at give adgang til Apple CarPlay i bestemte bilmodeller. Disse sæt er ofte certificeret af bilproducenten, så du kan være sikker på, at de passer og fungerer som de skal.

 2. Eftermarkedet enheder: Der findes flere eftermarkedet enheder som er designet til at give adgang til Apple CarPlay i mange forskellige bilmodeller, de kan også tilføje Android Auto, og andre funktioner. Nogle af de mest populære er Alpine, Pioneer og JVC Kenwood. Det er vigtigt at undersøge om ens bil er kompatibel med den valgte enhed og at få det installeret af en professionel.

 3. Trådløs eftermontering : Hvis din bil har en moderne infotainmentsystem med trådløs tilslutning, som Wireless CarPlay eller Android Auto, kan du tilslutte din iPhone trådløst for at aktivere Apple CarPlay. Men det er vigtigt at bilens infotainmentsystem understøtter trådløs tilslutning af Apple CarPlay.

Det er vigtigt at undersøge om ens bil er kompatibel med Apple CarPlay og at undersøge specifikationer og kompatibiliteten af det valgte system og undersøge om der er lovgivning omkring eftermontering i ens land, før man går igang med eftermontering. Det er også vigtigt at få det installeret af en professionel, så det er sikkert og korrekt installeret.

Se vores CarPlay produkter her

God fornøjelse med CarPlay i din bil! Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.


Bemærk: Alle anvisninger i vores vejledninger og HowTo sider, er med det forbehold at du altid som bruger skal gøre dig bekendt med anvisninger hos producenten, både hvad angår produktet, men og i forhold til evt. anvisninger fra producenten af det køretøj/produkt, som det omhandlende produkt/vejledningen skal benyttes til eller sammen med.


Alle informationer på disse sider er udelukkende vejledende, og Avant Denmark A/S - Biludstyr.dk kan ikke drages til ansvar for hverken holdninger eller anvisninger i de tilknyttede dokumenter.