Nummerplade

Find det rigtige interface til din bil


Hvordan finder jeg det rigtige ratinterface til bilen?

Her vil vi forsøge at vise dig hvordan du finder det rigtige interface til din bil.

Når der skal monteres en anden radio i en moderne bil er der flere ting der skal tages højde for.
Blandt andet den følsomme elektronik der er er i biler i dag.

Nogle biler har f.eks.

  • Visning af brændstofforbrug
  • Mulighed for nulstilling af dæktryksovervågning
  • Justering af ur i den originale radio.
  • Kontrol af olie niveau
  • Visning af service intervaller

For at disse systemer kan fortsætte med at fungere skal der bruges et interface, eller i daglig tale en rat styrings-adapter:

Hvornår skal der et interface til?

      

Først skal der fastslås om nogle af bilens funktioner kan styres fra radioen. Som et eksempel har Peugeot og Citroen en menu knap hvor man kan komme ind i indstillinger på det lille multidisplay som viser brændstofforbrug, ur og radiokanal.

På Connects2s hjemmeside vises de forskellige egenskaber interfacene har med ikoner f.eks. vises første ikonet hvis interfacet understøtter bilens originale menuer til f.eks. at stille uret eller ændre indstillinger.

Selvom bilen ikke har rat fjernbetjening kan det stadig være nødvendigt med et interface. Der er nemlig ikke nødvendigvis tænding i radioens multistikket. De fleste moderne radioer bliver tændt via canbussen. Med et interface undgår du at skulle i sikringsboksen og finde et tændingssignal, som senere viser sig kun at virke, når f.eks. lyset på bilen er tændt. Ikonet i midten viser at interfacet genererer et tændingssignal.

”Hvad med telefonknapperne?” – De fleste biler der er udstyret med telefonknap kan knapperne bruges med det rigtige interface. Ikonet viser at telefonknapperne er understøttet. Dog understøtter JVC radioer IKKE telefon og ”tryk og tal” knapperne. Knapperne er understøttet af: Alpine, Clarion, Kenwood, Pioneer og Zenec.


Hvordan finder jeg det rigtige interface?

For at finde den rigtige ramme henviser vi til vores leverandørs opslag: (www.connects2.com)

1. Klik på ”Your Vehicle” øverst til højre og vælg mærke og model

2. Vælg ”Car Specific Steering Wheel Control Interfaces”

3. Find interfacet der passer til den valgte radio (1 eller 2-DIN).
Som et tænkt eksempel er bilen en Megane fra 2012, der er tre muligheder: CTSRN006.2, CTSRN007.2 eller CTSRN008.2 så i dette tilfælde kan det være nødvendigt at pille radioen ud og se hvilken type stik den originale radio har.  Den pågældende bil har hvide stik derfor skal CTSRN008.2 bruges:

4. Indtast varenummeret i søgemaskinen påbiludstyr.dk

5. Vælg ”Læg i kurv”

Se vores kategori med Ratinterfaces/ratstyringsmoduler herLeadkabel

For at tilslutte interfacet til den valgte radio skal der bruges et leadkabel, som er forbindelsesleddet mellem radio og interface. Dette kabel skal kun bruges hvis rat betjening skal fungere.

Der findes radiospecifikke leadkabler som passer til den givne model, eller et såkaldt multilead der kan bruges til de fleste radio-modeller. Vi anbefaler at bruge interfacet til den specifikke radio for at gøre løsningen mest muligt ”plug and play”. En meget vigtig detalje når interfacet tilsluttes er det vigtigt det sidste der tilsluttes er stikket på bilen, dvs. start med at sætte stik i radioen og monter stikkene baglæns mod bilens multistik.  

JVC-radio

På JVC-radioer er det vigtigt at jack-stikket ikke tilsluttes, men derimod skal den brune ledning på leadkablet tilsluttes den blå og gule ledning mærket med ”Steering Wheel Remote Input”

Varenr: 260 CTJVC2LEADAlpine radio

Varenr: 260 CTALPINELEAD

 

Kenwood radio

Varenr: 260 CTKENWOODLEAD2

 

Multilead

Varenr: 260 CTMULTILEAD.2

 

Clarion radio

Varenr: 260 CTCLARIONLEAD

Hvis du er i tvivl om hvilket interface der passer til bilen er du velkommen til at kontakte vores salgs-team på telefon: 86785200 eller mail: salg@biludstyr.dk


Bemærk: Alle anvisninger i vores vejledninger og HowTo sider, er med det forbehold at du altid som bruger skal gøre dig bekendt med anvisninger hos producenten, både hvad angår produktet, men og i forhold til evt. anvisninger fra producenten af det køretøj/produkt, som det omhandlende produkt/vejledningen skal benyttes til eller sammen med.


Alle informationer på disse sider er udelukkende vejledende, og Avant Denmark A/S - Biludstyr.dk kan ikke drages til ansvar for hverken holdninger eller anvisninger i de tilknyttede dokumenter.