Nummerpladeopslag

Hvilket tag har min bil
Hvordan afgør jeg hvilket tag min bil har? 

Der findes som udgangspunkt 4 former for ”tag” på biler, og det er ikke uvæsentligt hvilket tag man har, når det kommer til hvilke tagbøjler man skal bruge.

 

 1. Almindelig tagræling:

  Normal tagræling

  Almindelig tagræling også kaldt langsgående tagræling, er mest brugt på varevogne, Stationcars og MPV´er.

 

 1. Nedfældet tagræling:

  Nedfældet tagræling

  Hvis din bil har nedfældet tagræling eller flush tagrælig, vil den oftest kun være en forhøjning på taget fremfor den klassiske tagræling der lægger som en bøjle på taget. Flush tagræling anvendes på de fleste nyere stationcars og SUV´er.

 

 1. Fixpoints:


  Hvis din bil har fixpoint tag, vil det kunne ses ved 4 punkter på taget hvor der kan sættes tagbøjle på. Fixpoints vil oftest forekomme på mellemklassebiler. Dvs. Hatchbacks og Sedan modeller. Men kan også være anvendt på nogle stationcars.

 

 1. Normalt tag:

  Normalt tag

  Hvis du har en bil med et normalt tag, vil det sige at der ingen ting er på selve taget. (dvs. ingen form for tagræling eller fixpoints) Dette ses oftest på mindre biler. Hvis man vil sætte tagbøjle på fladt tag, skal tagbøjlen kunne sættes fast i enten rudekanter eller dørfalser.

 

Det fremgår på hjemmesiden hvilke tagbøjler der passer til hvilke tagtyper, men sæt dig ind i præcis hvilket tag du har på din bil. Der er nemlig stor forskel på hvordan de forskellige tagbøjler er konstueret, så de passer den specifikke tagtype.