Nummerplade

Hvilket tag har min bil
Hvordan afgør jeg hvilket tag min bil har? 

Når du skal vælge tagbøjler til din bil, er det vigtigt at du ved hvilken slags tag din bil har. Der findes som udgangspunkt 4 forskellige former for ”tag” på biler, og det er ikke uvæsentligt hvilket tag man har, når det kommer til hvilke tagbøjler man skal bruge.

 

 1. Almindelig tagræling:

  Normal tagræling

  Almindelig tagræling også kaldt langsgående tagræling, er mest brugt på varevogne, Stationcars og MPV'er. Her bliver der oftest anvendt et bånd eller en klemme, som skal spændes rundt om rælingen.

 

 1. Nedfældet tagræling:

  Nedfældet tagræling

  Hvis din bil har nedfældet tagræling eller flush tagræling, vil den oftest kun være en forhøjning på taget fremfor den klassiske tagræling, der lægger som en bøjle på taget. Flush tagræling anvendes på de fleste nyere stationcars og SUV'er.

 

 1. Fixpoints:

  Fixpoint tagbøjle

  Hvis din bil har fixpoint tag, vil det kunne ses ved 4 punkter på taget hvor der kan sættes tagbøjle på. Fixpoints vil oftest forekomme på mellemklassebiler, f.eks. Hatchbacks og Sedan modeller. Fixpoint bliver også anvendt på nogle stationcars.

 

 1. Normalt tag:

  Normalt tag

  Hvis du har en bil med et normalt tag, betyder det at der ingen ting er på selve taget (dvs. ingen form for tagræling eller fixpoints). Dette ses oftest på mindre biler. Hvis man vil sætte tagbøjle på fladt tag, skal tagbøjlen kunne sættes fast i enten rudekanter eller dørfalser.

 

Det fremgår på hjemmesiden hvilke tagbøjler der passer til hvilke tagtyper, men sæt dig ind i præcis hvilket tag du har på din bil. Der er nemlig stor forskel på hvordan de forskellige tagbøjler er konstrueret, så de passer til den specifikke tagtype.

Når tagtypen er fundet, kan du se hvilke tagbøjler, tagbokse og andet tagtilbehør Biludstyr.dk kan tilbyde dig.

Link til Bagagebokse og tagkurver

Link til Tagbøjler og tagbøjlesæt