Nummerplade

Hvilket tag har min bil
Hvordan afgør jeg, hvilket tag min bil har? 

Når du skal vælge tagbøjler til din bil, er det vigtigt, at du ved, hvilken slags tag din bil har. 

Vi guider dig i, hvordan du kender forskel på de forskellige tagtyper herunder, men først skal vi lige have på plads, hvad et tagbøjlesystem egenlig består af. 

Hvad er et tagbøjlesystem?

De fleste tagbøjlesystemer består af tagbøjler, fødder og tilpasningssæt (visse har ikke brug for tilpasningssæt). Bøjlerne er dem, der bærer lasten, fødderne sættes fast til et specifikt slags tag (se tagtyper herunder), og tilpasningssættene sikrer, at bøjlerne passer til netop din bilmodel. På biludstyr.dk finder du komplette systemer til tagbøjler, så du får både tagbøjler, fødder og tilpasningssæt i én samlet pakke.

Tagtyper

Der findes som udgangspunkt fire forskellige former for tag på biler.  

 1. Almindelig tagræling:

  Normal tagræling

  Almindelig tagræling, også kaldt langsgående tagræling, er mest brugt på varevogne, stationcars og MPV'er. Her bliver der oftest anvendt et bånd eller en klemme, som skal spændes rundt om rælingen.

 

 1. Nedfældet tagræling:

  Nedfældet tagræling

  Hvis din bil har nedfældet tagræling eller flush-tagræling, vil den oftest kun være en forhøjning på taget, frem for den klassiske tagræling, der ligger som en bøjle på taget. Flush-tagræling anvendes på de fleste nyere stationcars og SUV'er.

 

 1. Fixpoints:

  Fixpoint tagbøjle

  Hvis din bil har fixpoint-tag, vil det kunne ses ved fire punkter på taget, hvor der kan sættes tagbøjle på. Fixpoints vil oftest forekomme på mellemklassebiler, f.eks. hatchbacks og sedanmodeller. Fixpoint bliver også anvendt på nogle stationcars.

 

 1. Normalt tag:

  Normalt tag

  Hvis du har en bil med et normalt tag, betyder det, at der ingenting er på selve taget (dvs. ingen form for tagræling eller fixpoints). Dette ses oftest på mindre biler. Hvis man vil sætte tagbøjle på fladt tag, skal tagbøjlen kunne sættes fast i enten rudekanter eller dørfalser.

  Normalt tag er også tag hvor der er monteret soltage, eller såkaldte glastage.
  Monter tagbøjler på bil med glastag
  Bemærk!
  Der skal være passende plads til at tagbøjlebeslagene kan monteres på den del af tager hvor der IKKE er glas, hvis bilen har glastag og monteringsbeslagene trykker eller på anden måde belaster selve glastaget, kan det beskadige taget.
  Er du er i tvivl om montering på biler med glastag så kontakt os, eller bilproducenten for yderligere vejledning.

 

Det fremgår her på hjemmesiden, hvilke tagbøjler der passer til hvilke tagtyper, men sæt dig ind i præcis, hvilket tag du har på din bil. Der er nemlig stor forskel på, hvordan de forskellige tagbøjler er konstrueret, så de passer til den specifikke tagtype.

Når tagtypen er fundet, kan du se hvilke tagbøjler, tagbokse og andet tagtilbehør biludstyr.dk og vores forhandlere kan tilbyde dig.

Link til kategori med tagtilbehør

Find det rigtige tagbøjlesæt med nummerpladeopslag

Du kan let finde komplette tagbøjlesæt, der passer til din bil med vores nummerpladeopslag. Indtast din nummerplade eller dit bilmærke, model og variant. Vi leverer et fuldstændigt sæt, så tagbøjlerne kommer til at passe til netop din bil.


Bemærk: Alle anvisninger i vores vejledninger og HowTo sider, er med det forbehold at du altid som bruger skal gøre dig bekendt med anvisninger hos producenten, både hvad angår produktet, men og i forhold til evt. anvisninger fra producenten af det køretøj/produkt, som det omhandlende produkt/vejledningen skal benyttes til eller sammen med.


Alle informationer på disse sider er udelukkende vejledende, og Avant Denmark A/S - Biludstyr.dk kan ikke drages til ansvar for hverken holdninger eller anvisninger i de tilknyttede dokumenter.