Nummerplade

Ladeboks til sommerhus


Senest opdateret 16-08-2023.

Gør dit sommerhus mere attraktivt for elbilejere

Fleksibel løsning til sommerhuse - både for lejere og ejere

En fleksibel ladeløsning kan være afgørende for elbilejeren, når han skal vælge udlejningshus til sin ferie. Så vil du gerne gøre dit sommerhus ekstra attraktivt i forhold til andres, er det en god ide at læse med her.

Sommerhuse uden ladestander frasorteres

Gennem årene har der ud over selve huset og beliggenheden været mange forskellige faktorer og faciliteter, som har tiltrukket sommerhuslejernes opmærksomhed, når de skal vælge feriehus. Det har f.eks. været parabol, pool, spabad, sauna, wi-fi og meget andet.

Udviklingen i vores samfund trækker nu i en anden retning. I dag er der i høj grad behov for en ladestation til el- og hybrid-biler. Et behov som utvivlsomt kommer til at stige markant i de kommende år.

Har man en elbil, er man nemlig meget afhængig af at kunne oplade den. Det er drønirriterende for lejere (og ejere) for det første at skulle gennemsøge et ukendt område for lademulighed og for det andet at skulle efterlade sin bil i længere tid, mens den lader.

Det er derfor allerede blevet sådan, at udlejningsbureauer for sommer- og feriehuse i stigende grad begynder at fremhæve huse med mulighed for opladning af elbil. Det gør de med søgesider, der kun finder sommerhuse med ladestander.

Eksempler på sider, hvor du kan finde sommerhuse med ladestation til elbil, kan du se her:

Sommerhuse med ladestation til elbil (feriepartner.dk)
Sommerhuse med ladestander til elbil (dansommer.dk)
Sommerhuse med lademulighed eller ladestation til elbiler (esmark.dk)
Ladestik til el-bil (sommerhusportalen.dk)

På den måde frasorteres alle huse uden ladestander allerede inden, den potentielle lejer er gået i gang med at søge efter det feriehus, der skal danne rammen om hans næste ferie.

Det kan du på ingen måde være interesseret i sker for dit udlejningshus, hvis du er så heldig at have sådan et.

Situationen er faktisk den, at der i skrivende stund, er for få sommerhuse i udbud med tilhørende ladestander. 

Den 13. juli 2023 kunne man på tv2.dk læse, at der er intet mindre end ”desperat mangel” på ladestandere i sommerhusområderne. De sidste tre år er salget af elbiler syvdoblet, men antallet af ladestationer halter gevaldigt bagefter. Det viser en rapport fra Transportministeriet.

Flere turister besøger sommerhusområderne i elbiler. Men manglen på ladebokse får nu turistorganisationerne til at frygte, at turisterne bliver væk.

Læs også: Desperat mangel på ladestandere (tv2.dk)

Læs også: Ladestanderne er få i sommerhusområderne, men efterspørgslen er stor: Vi kunne leje flere huse ud med ladestik (jv.dk)

Det kan du være med til at gøre noget ved, hvis du har et udlejningshus og gerne vil gøre det mere attraktivt for lejerne.

Skal vi sammen følge strømmen?

Hos Avant Denmark A/S distribuerer vi det spændende sortiment fra DEFA. De seneste år har DEFA’s fokus i høj grad været på udvikling af netop ladebokse til elbiler. Med base i Norge må DEFA siges at have det bedste udgangspunkt, i det Norge vel nok er det land i verden, som er allerlængst fremme på området.

DEFA’s ladebokse findes da også helt fremme i førerfeltet. Vi tilbyder forskellige løsninger, som egner sig rigtig godt til f.eks. individuelle sommerhuse. Naturligvis vil der være mange skiftende brugere og behov for et overskueligt overblik over både forbrug og afregning. Noget vores platform netop tilbyder.

Man ankommer som turist til et nyt og ukendt område - måske er Danmark endda et fremmed land. Så er udfordringen - ladestation... Er den til at finde? Er den i nærheden? Er der plads?

Ingen turister ønsker at få begrænset deres bevægelsesfrihed i ferien grundet praktik, logistik og infrastruktur. Så hvis du, som vi, tænker, at flere og flere af de kommende års sommerhuslejere vil vægte muligheden for opladning af elbil direkte på sommerhusadressen højt, så kontakt os, og lav en aftale om en gennemgang af mulighederne med vores DEFA ladebokse.

Hvordan fungerer opkrævning af strømmen fra ladeboksen i et udlejningssommerhus?

En fleksibel ladeløsning kan være afgørende for elbilejeren, når han skal vælge udlejningshus til sin ferie.

Hvis du ejer et udlejningssommerhus og gerne vil give lejerne mulighed for at lade bilen under deres ophold, hvilken løsning passer så bedst til at lade mange typer biler? Og hvordan undgår du for meget papirarbejde ved afregning?

Vi anbefaler DEFA eRange IQ Home som den helt rigtige løsning til sommerhuse.

Med denne ladestation vil sommerhusejeren kunne opkræve forbruget samlet med husets øvrige forbrug i udlejningsperioden og til samme takst.

Det kan ikke være nemmere! 

Vigtigt: Vælg en ladeboks, som regulerer strømtilførsel i forhold til husets øvrige forbrug 

Sommerhuse har oftest kun strøm som forsyning til varme og elektricitet.

Derfor er det et absolut must i et sommerhus, at man vælger en ladeboks, som kan op- og nedjustere strømtilførslen til bilen i forhold til husets andre kørende elapparater.

DEFA IQ Home yder fulddynamisk effektudligning (også kaldt lastbalancering).

Det betyder, at hvis du har gang i spabad, sauna, elradiatorer, ovn m.m. vil strømmen (effekten) til ladestationen automatisk reguleres ned, så der ikke springer sikringer eller sker skade på husets installation.

Du kan få et indtryk af, hvordan det fungerer, ved at simulere dit forbrug, ud fra hvor mange ampere, der er tilgængelig i din hovedinstallation. Juster blot skemaet herunder:

Er mormorladeren et godt alternativ?

Når ikke, der er mulighed for at oplade ved en ladestation, tyer mange i stedet til at medbringe den såkaldte "mormorlader", også kaldt nødlader.

Men her skal man være meget opmærksom på, at de kraftigste nødladere, der kan trække over 6A, potentielt kan skade elinstallationen i sommerhuset og i værste fald forårsage brand.

Læs: Elbilister advares mod kraftige "mormor-ladere" (tv2.dk)

OBS: Brug derfor kun en nødlader, der trækker maks. 6A.

En anden ulempe ved at bruge mormorladeren i sommerhus er, at den kun er beregnet som nødlader.

Det kan sammenlignes med en reservedunk. Dunken rummer (forhåbentlig) brændstof nok til at komme videre til den næste tankstation, men det er ikke meningen, at den skal bruges til fuld tankning i længere perioder.

Det samme gælder nødladeren. Du kan godt oplade bilen, men det er under alle forhold en meget langsom proces ved de tilladte 6 A. Derfor kan det til en hver tid anbefales, at man nøjes med at bruge mormorladeren til det, den er ment som - en nødlader - og i stedet opsætter en fastmonteret ladestation ved sit sommerhus - til eget og lejernes brug.

Så vil det nemlig være dit sommerhus, de mange elbilejere går efter næste gang.

Avant Transportabel EV-lader

Skal vi hjælpe med at finde den rigtige ladeboks til dit sommerhus?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at vælge den rigtige ladeløsning?

Vi hjælper med hele opgaven. Lige fra valg af den rigtige boks, gennemgang og vurdering af elinstallationen i huset samt opsætning og autoriseret installation.

Du kan se mere i vores købsguide her>>

Eller kontakte Mads på:

E-mail: mlj@biludstyr.dk

Se vores produkter til Elbiler her

eRange IQ Home - den helt rigtige løsning til sommerhuse

IQ Home yder fulddynamisk effektudligning i forhold til sommerhusets øvrige forbrug. Dvs. er der gang i spabad, sauna, elradiatore m.m. vil effekten til ladestationen automatisk reguleres ned, så der ikke springer sikringer eller sker skade på husets installation. 
Med denne løsning vil sommerhusejeren skulle opkræve forbruget samlet med husets øvrige forbrug til samme takst. Det kan ikke være nemmere!


Bemærk: Alle anvisninger i vores vejledninger og HowTo sider, er med det forbehold at du altid som bruger skal gøre dig bekendt med anvisninger hos producenten, både hvad angår produktet, men og i forhold til evt. anvisninger fra producenten af det køretøj/produkt, som det omhandlende produkt/vejledningen skal benyttes til eller sammen med.


Alle informationer på disse sider er udelukkende vejledende, og Avant Denmark A/S - Biludstyr.dk kan ikke drages til ansvar for hverken holdninger eller anvisninger i de tilknyttede dokumenter.