Nummerplade

Tyverisikring af varebil

PDF til udskrift

Dato: 08-02-2018

Senest opdateret: 17-04-2024

Stigende antal indbrud i varebiler

Tilbage i 2018 fortalte vi her på siden, at antallet af anmeldte tyverier i vare- og lastbiler steg med hele 35 pct. i 2017. Kilde: tvmv.

Tal fra rigspolitiet viste med al tydelighed, at tyveri fra varebiler var et stort problem. 22 gange om dagen tikkede en anmeldelse af indbrud i last- og varebiler ind hos Rigspolitiet i 2017. Kilde: licitationen.dk

Men hvordan er det så gået siden da?

Desværre viser tallene, at det kun er gået tilbage.

Antallet af tyverier fra varebiler er stukket helt af – med en stigning på hhv 53 og 42 procent i 2023 i de to hårdest ramte områder. Håndværkere i København og på Københavns vestegn oplevede i 2023 en eksplosion i antallet af tyverier fra deres varebiler. Det viser tal fra landets politikredse.

Og det er ikke kun i hovedstadsområdet, man har problemet.

Generelt er antallet af tyverier fra varebiler steget i halvdelen af alle politikredse, og lige efter de københavnske politikredse placerer Midt- og Vestjylland samt Nordsjælland sig med en stigning på den forkerte side af 20 procent, ifølge de nye tal.

Kilde: via.ritzau.dk

Politi tager kontakt til lokale virksomheder for at forebygge indbrud i varebiler

I Syd- og Sønderjylland har Politiet oplevet problemet så stort, at man har valgt i februar 2024 at tage konsekvensen og påbegynde en forbyggende indsats mod indbrud i varebiler.

Forebyggelsessektion hjælper med at forhindre indbrud i varebiler ved at tage kontakt til organisationer, virksomheder og håndværkerforeninger i Esbjerg og Varde-området for at give information og gode råd til, hvordan man sikrer værkstøj og andre værdier bedst muligt.

Politiets forebyggende råd:

 • Fjern værdifuldt værktøj fra bilen ved fyraften
 • Parker så det ikke er muligt at åbne side- eller bagdøre
 • Parker så tyven ikke kan arbejde i skjul
 • Afblænd ruder, så det ikke er muligt at se ind i varerummet
 • Marker værktøj med synlig og/eller usynlig mærkning
 • Installer GPS-trackere i dyrt udstyr
 • Monter sikringsskabe i varerummet
 • Monter ekstra låse på side– og bagdøre
 • Installer alarm med rumføler i varerummet
 • Skilt tydeligt med, hvilker sikringstiltag du har gjort

Kilde: politiet.dk

Tyve dropper private hjem - nu går de efter varebiler

Imens antallet af tyverier i varebiler stiger, falder antallet af indbrud i private boliger. Noget tyder på at danskerne efterhånden grundigt har tyverisikret deres huse - i modsætning til deres varevogne. Kilde: nyheder.tv2.dk

Stigningen i antallet af indbrud i varebiler har fået forsikringsselskaberne til at kræve alarmer i bilerne, hvis de gentagne gange udsættes for indbrud.

Håndværkere har svært ved at bevise indbrud og få erstatning

Den nye tendens, som har taget til igennem flere år, går bl.a. hårdt ud over håndværkere, der oplever at få stjålet dyrt værktøj, som er let at omsætte. Det hindrer dem i at udføre arbejdet, indtil nyt udstyr er anskaffet. Den tabte arbejdsfortjeneste er der ingen, der dækker.

Det er alvorligt at miste sit dyre, professionelle værktøj, eller få flået bilen op på "gammeldags" manér, (som stadig er en meget brugt metode til indbrud). Men det værste er den nye form for indbrud i nye biler med nøgleløst (keyless) låsesystem, hvor tyveri via bilens egen låseteknik er usynligt. Når der ikke er synlige tegn på indbrud i varebilen, kan bilejeren ofte ikke få udbetalt erstatning fra sit forsikringsselskab. 

Nogle tyr til at udskifte elektroniske låse på varebiler til gammeldags mekaniske låse, som gør det svært, hvis ikke umuligt, for tyvene at bryde låsen op. Bl.a. har PostNord skiftet de elektroniske låse til mekaniske låse på cirka 500 postbiler, som jævnligt blev udsat for posttyveri. nyheder.tv2.dk

MEN det er slet ikke nødvendigt. Løsningen findes.

Vær smartere end tyven...

Installér DEFA Security med Second Authorization. Tyve fortrækker biler uden alarm!

DEFA Second Authorzation fjernbetjening vil sammen med DEFA Security alarmsystemet, DVS90, gøre bilen meget mere modstandsdygtig over for indbrudstyvenes metoder.

Alarmen armeres ved at låse bilen med bilens originale fjernbetjening eller bilens originale nøgleløse system. Når bilen låses op med bilens fjernbetjening eller bilens nøgleløse system forbliver alarmen armeret, indtil DEFA fjernbetjening benyttes. Læs mere ->

Tyverisikring af varerum og sporing

DEFA kan levere det, der skal til for at få tyven til at gå langt uden om varebilen: Alarm til varevogn med høj sirene og kraftig blå blinkdiode, som tyven ikke kan undgå at bemærke og skræmmes væk af, samt sensorer der registrerer bevægelse i kabine og bagagerum.

Skulle vi have med en særlig modig tyv at gøre, som alligevel vover pelsen, kan DEFA Finder Link give besked på mobilen ved forsøg på indbrud og endvidere spore bilen, hvis tyven er så fræk at tage den med sig.

Pakkeløsning der giver den bedst mulige beskyttelse

DEFA har udviklet udstyret til tyverisikring af varebil, som giver den bedst mulige sikring mod indbrud i biler og varevogne.

Vælg en samlet pakkeløsning med DEFA Finder Link og DVS90 alarm, så giver du tyven meget svære betingelser. Kontakt din nærmeste Avant Montage Partner for at høre mere om den løsning.

Vi har også en anden meget populære alarmpakkeløsning til varevogn med alarm og bevægelsessensor:

Alarmpakke til varebil>>

Fang tyven på fersk gerning

En effektiv tyverialarm er et must, som i langt de fleste tilfælde vil få tyven til at luske videre til en anden stakkels bil.

Men endnu et produkt har en særdeles præventiv effekt og kan være med til at sikre dig erstatning, hvis vi har med en ekstra modig tyv at gøre, som trods synlige advarsler alligevel tør forsøge sig.

Du kan nemlig fange ham på fersk gerning!

Har du installeret et Alpine Dash Cam i bilen, kan du fange tyven på billeder.

Det kan i bedste fald føre til anholdelse, så du får dine værdier igen. Og i hvert fald udgøre bevismateriale til politi og forsikringsselskab, så du kan få din retmæssige erstatning. For en håndværker, der driver en enkeltmandsvirksomhed, kan det betyde alverden.

Nedenfor finder du alt, der skal bruges til optimal tyverisikring af en varebil.

Har du spørgsmål til tyverisikring generelt, eller til nogle af de specifikke modeller her på siden, så tøv ikke med at kontakte os.

Find din forhandler af DEFA alarmer her


Defa alarmpakke inkl. bevægelsessensor

Defa alarmpakke inkl. bevægelsessensor

Varenummer: 723 ALARMPAKKE1

Alarmkit til varevogne inkl. bevægelsesensor

DVS90 alarm fra DEFA er en lille smart boks, som kan kodes til de fleste biler uanset udstyrsniveau og alder, eller om det er Can-bus eller analogt system.

DVS90 er multi-volt, hvilket vil sige alt fra 8-32 Volt.

Pakken indeholder:

 • Lille smart alarmboks, som kan kodes til alle biler.
 • Høj sirene der gør omgivelserne opmærksom på noget er galt.
 • Kraftig blinkdiode som skræmmer tyven væk.
 • Sensor der registrerer bevægelse i varerummet.

DKK 4.500,22
DEFA DVS90 tyverialarm

DEFA DVS90 tyverialarm

Varenummer: 723 600900

Verdens mest intelligente alarm.

DVS90 alarm fra DEFA er en lille smart boks, som kan kodes til ALLE biler, uanset om det er Can-bus eller analogsystem. DVS90 er Multi Volt, dvs. alt fra 8-32 Volt. DVS90 alarmen programmeres med det nyeste software via et USB-kabel fra din PC (DEFA Express). Her kan man også ændre grundindstillingerne på glasknuse-, bevægelses- og vinkelsensor.

Sættet indeholder:

 • Alarmboks
 • Sirene
 • Vinduesmodul (blinkdiode/glasknusesensor)
 • Hjelmkontakt
 • Sikringsholder med sikring
 • Diverse DEFA-stik med ledning.
DKK 3.984,91
DEFA Finder Link trackingsystem

DEFA Finder Link trackingsystem

Varenummer: 722 440032

Markedets smarteste GPS-trackingsystem!

DEFA Finder Link gør det muligt både at:

 • få tyverivarsling
 • overvåg bilens placering
 • se ude- og indetemperatur (tilkøb 722 440036)
 • se bilens batterispænding
 • se hastighed, hvis sønnen har lånt bilen
 • og kontrollere DEFA WarmUp.
DKK 3.199,00
DEFA Second Authorization fjernbetjening

DEFA Second Authorization fjernbetjening

Varenummer: 723 600676

DEFA Second Authorzation fjernbetjening vil sammen med DEFA Security alarmsystemet gøre din bil sikrere mod indbrudstyvenes nye metoder.

DKK 865,94
Bevægelsessensor, kort ledning dvs90

Bevægelsessensor, kort ledning dvs90

Varenummer: 723 600914

Bevægelsessensor 2,5 m ledning. Bevægelsessensor til DEFA alarm overvåger indvendigt og udløser alarm, hvis nogen bevæger sig inde i køretøjet. I stationcars, vare- og kassevogne anbefales 2 sensorer til fuld dækning af køretøjet. For fulddækning ibiler, hvor førerens plads og lastrummet er adskilt af en væg (adskillelse af metal), er det absolut nødvendigt med 2 sensorer for at opnå fuld dækning i begge zoner. Bevægelsessensoren har 8 niveauer af følsomhed. Passer kun DEFA DVS90 Alarm.Bevægelsessensor til DEFA DVS90 alarm fåes også med lang ledning (5,0 meter).

DKK 515,31
Bevægelsessensor, lang ledning dvs90, til varerum

Bevægelsessensor, lang ledning dvs90, til varerum

Varenummer: 723 600916

Bevægelsessensor 5 m ledning. Bevægelsessensor til DEFA alarm overvåger indvendigt og udløser alarm, hvis nogen bevæger sig inde i køretøjet. I stationcars, vare- og kassevogne anbefales 2 sensorer til fuld dækning af køretøjet. For fulddækning ibiler, hvor førerens plads og lastrummet er adskilt af en væg (adskillelse af metal), er det absolut nødvendigt med 2 sensorer for at opnå fuld dækning i begge zoner. Bevægelsessensoren har 8 niveauer af følsomhed. Passer kun DEFA DVS90 Alarm.Bevægelsessensor til DEFA DVS90 alarm fåes også med kort ledning (2,5 meter).

DKK 548,25
Niveausensor kun for DEFA DVS90

Niveausensor kun for DEFA DVS90

Varenummer: 723 600915

Ledningen er 1 meter. Passer kun til DEFA DVS90.

DKK 738,44
Splitterkit, flere sensorer DVS90

Splitterkit, flere sensorer DVS90

Varenummer: 723 600913

Splitter kit fra DEFA anvendes når flere sensorer kobles til DEFA DVS90 alarm. Sammenkobling af flere sensorer.

DKK 290,06
THULE varerumslås hvid

THULE varerumslås hvid

Varenummer: 98 301406

Ekstra sikring til varebilens døre. En sikkerhedslås i høj kvalitet til varevogne, autocampere, campingvogne og minibusser. Den overflademonterede installation er velegnet til skydedøre, kabinedøre eller dobbelte bagdøre i minibusser. 

DKK 831,25
THULE varerumslås sort

THULE varerumslås sort

Varenummer: 98 301408

Ekstra sikring til varebilens døre. En sikkerhedslås i høj kvalitet til varevogne, autocampere, campingvogne og minibusser. Den overflademonterede installation er velegnet til skydedøre, kabinedøre eller dobbelte bagdøre i minibusser. 

DKK 849,00
THULE varerumslås, 2 stk. sort

THULE varerumslås, 2 stk. sort

Varenummer: 98 301409

Ekstra sikring til varebilens døre. En sikkerhedslås i høj kvalitet til varevogne, autocampere, campingvogne og minibusser. Den overflademonterede installation er velegnet til skydedøre, kabinedøre eller dobbelte bagdøre i minibusser. 

DKK 1.546,25
Thule varerumslås hvid 3 stk. med samme nøgle

Thule varerumslås hvid 3 stk. med samme nøgle

Varenummer: 98 301407

Denne pakke indeholder 3 ens varerumslåse med samme nøgle, som gør det let at administrere låse til f.eks. 3 varebiler.

DKK 2.399,00
THULE varerumslås, 2 stk. hvid

THULE varerumslås, 2 stk. hvid

Varenummer: 98 301419

Ekstra sikring til varebilens døre. En sikkerhedslås i høj kvalitet til varevogne, autocampere, campingvogne og minibusser. Den overflademonterede installation er velegnet til skydedøre, kabinedøre eller dobbelte bagdøre i minibusser. 

DKK 1.546,25
Alpine DVR-F800PRO dash cam med GPS, lane assist

Alpine DVR-F800PRO dash cam med GPS, lane assist

Varenummer: 245 DVRF800PRO

Dette DVR-F800PRO kamera fra Alpine registrerer løbende udsynet gennem køretøjets forrude. Optagelserne kan bruges som digitalt bevis i tilfælde af trafikulykke, indbrud, påkørsel eller hærværk.

Kameraet fungerer derfor som førerens skarpsynede support på vejen og hjælper med at undgå ulykker.

DKK 2.399,00
Alpine RVC-R800 Kamera til bagrude for DVR-F800pro

Alpine RVC-R800 Kamera til bagrude for DVR-F800pro

Varenummer: 245 RVCR800

Kabinekamera til bagruden

Bagrudekamera til udvidelse af DVR-F800PRO. Kameraet er velegnet til overvågning under kørsel og parkering. Det optager bagud - enten ud af bagruden, eller hvad der foregår i kabinen - det sidste kan bla. være med til at yde ekstra sikkerhed for taxachauffører. Kameraet kan hjælpe med at sikre bevis ved påkørsel eller andre hændelser i trafikken.

 • Full HD-videooptagelse,
 • Se straks optagelser på smartphone (WiFi)
 • Parkeringsmode registrerer enhver bevægelse eller påvirkning.

Kan kun garantere manualen på engelsk

DKK 799,00