Nummerplade
Snekæder - Topkvalitet til fornuftige priser

Snekæder

Find den rigtige snekæde til din bil

Vælg dækstørrelse og vogntype til venstre, for at få vist de rette snekædestørrelser til dit køretøj. Kan du stadigvæk ikke finde de rette snekæde til din bil, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Øg sikkerheden på vinterferien med TÜV og Ö-norm godkendte snekæder

Her på siden finder du et stort udvalg af snekæder, der passer mange forskellige dækstørrelser, fra kendte mærker som König, Easy Grip fra Michelin og italienske Weissenfels, der laver stålkæder både til alu- og stålfælge. De fleste er TÜV og Ö-norm godkendte, så de er godkendt til kørsel i både Tyskland og Østrig.

Hvad er snekæder?

Snekæder er designet til at blive monteret på bilens dæk, for at forbedre trækkraften på glatte og snedækkede veje. De hjælper med at forhindre hjulene i at glide og forbedrer køretøjets evne til at bevæge sig gennem udfordrende vinterforhold. Snekæder er især nyttige i områder med meget sne og is, hvor standarddæk alene måske ikke giver tilstrækkelig trækkraft. Det er vigtigt at vælge snekæder, der passer korrekt til bilens dækstørrelse og model for optimal effektivitet og sikkerhed.

Er Snekæder påkrævet?

Snekæder er mange steder i Europa påkrævet (se hvor på fdm.dk eller få et hurtige overblik her), når man begiver sig ud på vintervejene og gennem snedækkede bjergpas. Det er også din egen og din families sikkerhed, der står på spil, hvis dine vinterdæk ikke længere er nok til at holde bilen på ”rette vej”. Så det er en god investering at købe de rigtige snekæder i den rigtige dækstørrelse, så du undgår bøder eller uheld på vinterferien.

Er der andre løsninger end snekæder?

Du kan også købe smarte komfortkæder eller snesokker til din bil, som er lavet i et specielt stofmateriale, der skaber større friktion mellem hjul og underlag. Komfortkæder er enkle at montere og TÜV-godkendte.
Uanset hvilken løsning, der passer bedst til dit behov, er det en god idé at kontrollere bilens instruktionsbog, om der er forbehold mod snekæder.

Lande hvor du skal bruge snekæder

Her under finde ud en liste over lande hvor du skal bruge snekæder. nogle af landene har forskellige regler, så det er ikke altid bare et, skal eller skal ikke have snekeder på. I disse lande kan der også komme vejskilte, som fortæller at snekæder er påkrævede. Se fdm.dk for mere info.

Frankrig - snekæde regler
Der er områder/zone i Frankrig, hvor snekæder er påkrævede

Italien - snekæde regler
Der er områder/zone i Italien, hvor snekæder er påkrævede hvis du ikke har vinterdæk på

Norge - snekæde regler
Hvis dit køretøj vejer mere end 3,5 tons skal du medbringe snekæder 

Schweiz - snekæde regler
Der er områder/zone i Schweiz, hvor snekæder er påkrævede på minimum kørertøjets trækkende hjul

Tyskland - snekæde regler
Der er områder/zone i Tyskland, hvor snekæder er påkrævede

Østrig - snekæde regler
Der er områder/zone i Østrig, hvor snekæder er påkrævede. Du må kun køre med snekæder hvis der er et tykt lag sne på vejene.