Nummerplade

Lastholder til varevogn


Udforsk vores lastholdere til varevogne, som er skabt til at gøre transporten af tung last mere enkel og sikker. Med vores løsninger kan du nemt udnytte din varevogns lastevne, og transportere alt fra materialer til værktøj på din varevogns tag.
Alle vores lastholdere er TÜV- og GS-godkendt.

Hvordan vælger jeg den rigtige lastholder til min varevogn?

Vores lastholdersystemer består af:
 

 • Lastholdere 
 • Fødder
 • Kitsæt.

 

Nogle varevogne har ikke brug for kitsæt, hvis de har tagræling. Lastholderne (stængerne) og fødderne sættes fast på et specifikt slags tag (se tagtyper herunder). Tilpasningssættene (kits) monteres under fodsættet og ned i taget for at fastholde lastholderen.

Hos Avant Denmark sælger vi tagbøjler i komplette sæt, men de fås også i løst vægt, da mange oftest gerne vil have ekstra lastholdere på. Indtast din nummerplade i vores nummerpladeopslag, og du er i gang.

Find dit næste lastholdersæt ved at klikke her:
 

 

Hvordan monteres lastholderne på mit køretøj, og er det nemt at gøre selv?

Monteringen af vores lastholdere er designet til at være så enkel som muligt, og alle vores produkter kommer derfor med detaljerede monteringsvejledninger i kasserne for at guide dig gennem processen. Monteringsvejledningerne er simple, og følger man dem trin for trin, er du hurtigt i mål. Monteringsvejledningerne er også tilgængelige på www.biludstyr.dk, hvor den ligger sammen med varen.

 

Hvad adskiller vores lastholdere fra andre på markedet?

Vores lastholdere til varevogne skiller sig ud på grund af deres høje kvalitet, skræddersyede design og robuste konstruktion. Menabo har for eksempel designet deres Professional Airdyn lastholdere, så de både kan justeres i hældningen og i højden. Derved kan du indstille dem præcis, som du gerne vil have dem.

I modsætning til de fleste andre lastholdere er Menabos Airdyn lastholdere komplet samlet, klar til montering på taget. Derved slipper du for selv at samle alle løsdelene selv. Tidsbesparende og nemt! 

 

Andre spørgsmål vi også får er:

Er der flere forskellige typer lastholdere?

 • Ja, der findes flere forskellige typer. Den billigste er stålprofilen. Den er kendetegnet ved at være sort og firkantet.
 • Den anden er aluminiumsprofilen, som oftest er oval, lettere og mere flad i designet. Designet gør, at de er mere støjsvage end stålprofilen. Aluminiumsprofilen er den mest foretrukne lastholder i dag grundet dens alsidighed.
  Den kommer med et T-Spor, så man kan koble forskelligt tilbehør på, som eksempelvis bagageholdere eller kajakholdere. Til varevogne forhandler vi både Menabo og Thule.Er der en vægtgrænse for, hvor meget man må laste på sine lastholdere?

 • Ja, alle tagbøjler er designet med en vægtgrænse/lasteevne. Vægtgrænsen er beskrevet i manualen i kassen.

 
Hvor langt må noget stikke ud over varevognen?

 • I Danmark er der regler og forskrifter for hvor meget lasten må strække sig ud over lastholderen på varevognen. Ifølge færdselsloven må lasten normalt ikke strække sig mere end 1 meter ud over varevognens dimensioner.
  Det betyder, at strækker lasten sig længere ud end 1 meter, er det nødvendigt at sikre den med mærkning i form af en markeringsstang og eventuelt med lygter. Det er vigtigt at være opmærksom på disse regler og sikre, at lasten er korrekt sikret og markeret i overensstemmelse med loven, for at undgå eventuelle bøder eller farlige situationer på vejen.


Kan man køre i vaskehal med lastholdere?

 • Ja det kan man som udgangspunkt godt, hvis man ikke har noget på taget (stiger og lignende). Dog anbefaler vi ALTID at forhøre sig hos den pågældende tankstation eller vaskehal. Vaskehallerne kan variere fra sted til sted.