Nummerpladeopslag

WUSAA


Historien om wusaa

Har du nogensinde fået en uretfærdig parkeringsbøde? Det har vi - og man bliver ret hurtigt træt af at bruge sine surt optjente penge på den slags irriterende bøder. Derfor præsenterer vi nu verdens første intelligente parkeringsur: wusaa

Parkeringsskiven blev opfundet og indført i Paris i 1957. Derefter spredte konceptet sig igennem Europa i 1960’erne og blev indført i Danmark i 1967 - først af politimesteren Odense. De første par dage satte de bare advarsler i forruden, siden blev det til bøder. Og nu bliver der uddelt over 1 million parkeringsbøder om året i Danmark. Det svarer til, at hver tredje bilist får en parkeringsbøde om året. 

For at eliminere nogle af disse irriterende bøder, kom den anden generation af parkeringsskiven - den elektroniske parkeringsskive. Den blev lovlig i Danmark i 2003 - dengang vi havde Nokia-mobiler og lyttede til Aqua. Der er jo sket lidt i verden siden – og visionen for Wusaa var at lave den tredje generation af parkeringsskiven - verdens første intelligente parkeringsur - som kunne forbinde til og udnytte alle fordelene ved en smartphone.

Mens der bliver uddelt cirka en halv million fartbøder om året i Danmark, så bliver der uddelt over en million parkeringsafgifter. Man forstår godt den ultimative konsekvens af for høj fart, hvorimod der yderst sjældent er nogen, der bliver lemlæstede af, at man har glemt at indstille en parkeringsskive. 

Wusaas interne undersøgelser indikerer, at cirka halvdelen af de p-bøder, som bliver uddelt, er baseret på uvidenhed, uopmærksomhed eller glemsomhed. Den anden halvdel er decideret ulovlige parkeringer - for tæt på et kryds, ved en gul kantsten og så videre. Men det betyder også, at hvis alle danske bilister har en wusaa, så kan man potentielt halvere halvdelen af de uddelte parkeringsbøder. Det er mange milliarder, der kan blive i bilisternes lommer - og det synes vi er en god idé! 

Derfor begyndte wusaa's CEO og grundlægger, Lasse Eriksen, at udvikle og bygge en prototype tilbage i november 2018. Hele 2019 blev brugt på at lave bedre og bedre prototyper samt udvikle og teste den tilhørende app. Der har været flere grå hår i hovedet undervejs, men hver gang er der blevet fundet gode og holdbare løsninger.

Inden sommerferien 2020 lancerede wusaa en ”kickstarter” - en måde at crowdfunde sin idé på - som nåede i mål med 500 kunder, hvilket gjorde at det sidste arbejde med at teste og gøre klar til produktion kunne iværksættes. Det betyder, at lanceringen af wusaa - verdens første intelligente parkeringsur - vil ske op til julen i 2020, hvilket holdet bag naturligvis glæder sig meget til.

Ser mere om wusaa her: