Nummerplade

EASY GRIP


EASY GRIP

Easy Grip snekæder

Det er efterhånden blevet kendt for de fleste, at vinteren også i Danmark kan bide fra sig. Når det sker, så er det noget, som påvirker os en hel del. Ikke mindst når vi skal bevæge os udenfor, er der nye forhindringer i forhold til den øvrige del af året.

Det sne- og isglatte føre kan være noget af en udfordring, og det uanset om man er i bil eller til fods. Vi har flere produkter, som kan være behjælpelige med at opnå bedst muligt greb på det glatte underlag - ikke mindst to produkter fra franske Joubert fortjerner fremhævelse.

Michelin Easy Grip til biler, samt EzyShoes til forgængere.

På denne side gennemgår vi fordelene ved Easy Grip. Til højre finder du et link til EzyShoes.

Nem og hurtig overtrækskæde

Den franske fabrik Joubert har i samarbejde med en af verdens mest anerkendte dækproducenter, Michelin, udviklet Easy Grip.

Easy Grip er en "overtrækskæde", som nemt og hurtigt monteres på bilens dæk. Den har været produceret og solgt i Europa siden 2005. Til vinteren 2009/2010 blev produktet for første gang solgt i en del af de nordiske lande, og i vinteren 2010/2011 kom Danmark også med.

Udgangspunktet skal naturligvis være, at underlaget er sne eller isgalt. Easy Grip må ikke anvendes på ren asfalt. Det er vigtig at have for øje, at moderne biler har så mange kræfter, at man stort set altid kan fremprovokere hjulspin. Dette er ikke hensigten med hverken Easy Grip eller for den sags skyld almindelige snekæder i stål.

Easy Grip har samme egenskaber som en almindelig snekæde. Den egentlige forskel er, at den ikke er lavet af metal men i stedet af et kraftigt flettet net, som inderst i "kernen" er forstærket med kulfiber. I alle samlinger er nettet desuden forstærket med en metalring, som sikrer et godt greb på det glatte underlag. Den monteres nemt uden samlinger af nogen art, og en "elastikrem" på bagsiden af dækket sikrer, at Easy Grip sidder fast på bilens hjul. Man undgår derfor de udfordringer, der kan være ved at montere en tradtionel snekæde, som både er væsentlig tungere og mere besværlig at montere.

Easy Grip er testet og godkendt under en række mærker. Bl.a. kan nævnes UTAC og TÜV fra Tyskland. Udover godkendelserne er der også blevet lavet diverse tests af forskellige bilmagasiner, hvor f.eks. magasinet AutoPlus i februar 2008 gav Easy Grip 5 stjerner ud af fem mulige. Find link til testen til højre på siden.

Fordele ved Easy Grip:

 • Nem, hurtig og smidig montering.
 • Skånsom mod alufælge.
 • Fås i mange størrelser (også til store hjul).
 • Kræver minimal plads, og kan derfor også anvendes på biler, som har lav frihøjde.
 • Lavt støjniveau.
 • Minimal vibration under kørlsen - øget komfort sammenlignet med "almindelige" snekæder.
 • Skånsom ved asfalt og anden vejbelægning.
 • Smart opbevaringstaske gør dem nemme at medbringe i bilen.

Vær opmærksom på fælgende ved brug af Easy Grip (gælder også almindelige kæder i metal):

 • Kør ikke mere end max. 40 km/t.
 • Kør ikke på ren asfalt.
 • Undgå at fremprovokere hjulspin. Start roligt og med minimal effekt til hjulene, og lad dem få grebet, inden hastigheden langsomt kan øges.
 • Vi anbefaler en prøvemontering, så ikke du står i kulde og snestorm første gang, du skal montere produktet.