Nummerplade

HAYNES


HAYNES

Haynes arbejdsmanualer

Tilbage i 1956 da John Haynes gik i skole, gik han i gang med at restaurere en Austin 7 special. I den forbindelse lavede han en form for manual over hans arbejde på bilen. Det førte af diverse omveje til, at han i 1965 offentligt udgav den første Haynes arbejdsmanual, denne gang på en Austin Healey. Der er løbet meget ”olie i motoren” siden da, og i dag er engelske Haynes et af verdens mest kendte og anerkendte forlag, når det kommer til bøger om biler og ikke mindst reparationer heraf.

Fordelt på 15 forskellige sprog er ikke mindre en 150 millioner bøger solgt, siden virksomheden startede. Sortimentet er efterhånden nærmest gigantisk. Uanset om du skal i gang med at skrue i en gammel Cortina eller f.eks. en ny Toyota Avensis, så har Haynes bogen. Bøgerne, der oftest er på Engelsk, fortæller udførligt og med enestående gode billedillustrationer, hvordan du foretager en lang række serviceeftersyn, reparationer og forbedringer på din bil.

Men her stopper det ikke! Haynes laver også masser af spændende bøger om passionen for biler, både i bred forstand og specifikt for en rækker af de mest populære klassikere. Bl.a. kan nævnes bøger om Austin, MG, Morgan, VW og mange, mange flere…