Nummerplade

Bardahl


Bardahl

Bardahl

Sådan begyndte det i 1939

Bardahl Manufacturing Cooperation blev grundlagt i 1939 af Ole Bardahl og er stadig privatejet af hans familie. En norsk immigrant, hr. Bardahl ankom til USA i begyndelsen af 1920'erne med $32,00 på lommen og en stor vilje til at lykkes. Han arbejdede meget hårdt og tog fat på en lang række forskellige jobs, indtil han til sidst blev entreprenør og bygherre af boliger.

Ole Bardahl var en risikotager. Under Anden Verdenskrig var han en af de første bygherrer i Seattle-området til at bygge 100 huse ad gangen til krigsarbejdere. Han havde stor succes som entreprenør og bygherre og brugte sit overskud til at søge yderligere udfordringer og investeringer.

I 1939 mødte hr. Bardahl en kemiker og blev straks interesseret i kemivirksomheden og dens formler. Han købte hurtigt virksomheden og dannede Bardahl Manufacturing, som lavede et olieadditiv og et sæbeprodukt. Glasflasker blev håndfyldt med olieadditivet, som var formuleret til at reducere friktion og slid. Det første års salg var mindre end $200.

Da der var mange store sæbeproducenter, besluttede hr. Bardahl at koncentrere sig om bilprodukter, og i begyndelsen af 1950'erne havde han udvidet til at blive verdens største forhandler af olieadditiver. Fra starten, i 1939, skabte Bardahl sit navn ved at fremstille produkter af høj kvalitet, som havde pengene-tilbage-garanti.

Racing

Ole Bardahl var en pioner inden for sponsorering af motorsport, interesseret i højkompressionsmotorer. Han ville give lokale racerkørere Bardahl-produkter for at bevise, hvor godt de fungerede i motorer, der blev presset til det maksimale. Han var en sponsor, der insisterede på, at hans produkter skulle bruges i alle faser af væddeløb.

Bardahls mesterskabsbåde i hydroplan, alle kaldet The Miss Bardahl, vandt 5 Gold Cups og 6 nationale mesterskaber. Bardahl-sponsorerede fly vandt transkontinentale løb og luftløb, og Bardahl-racerbiler deltog i alle typer autosport fra Grand Prix, langrend, drags og terrænløb til Indy 500.

Bardahl i dag

Bardahl Manufacturing Corporation har stadig hovedkontor i Seattle, Washington, hvor Ole Bardahl dannede virksomheden i 1939. Ud over salgskontorer i London, England, er Bardahl i partnerskab med blandings- og emballeringsfaciliteter i Frankrig. Der er licenserede pakkere og blendere i 8 lande rundt om i verden: Holland, Italien, Marokko, Brasilien, Argentina, Thailand, Singapore og Indien.

Bardahls produkter sælges på verdensplan gennem et distributionsnetværk i over 70 lande i Nordamerika, Det Europæiske Økonomiske Fællesskab, Rusland, Japan, Fjernøsten, Central- og Sydamerika og Afrika. Dette netværk af produktions- og distributionsfaciliteter sikrer fuld tilgængelighed til det komplette udvalg af kvalitetsprodukter fra Bardahl.

Bardahl og dets datterselskaber følger stadig Ole Bardahls filosofi om at producere de fineste kvalitetsprodukter på markedet for smøring og additiv og fortsætter med at være førende med innovative, teknologisk avancerede produkter. Videnskabelig forskning og kemikerne i Bardahls interne laboratorier forbedrer og opdaterer konstant formlerne. Bardahls mål har altid været at fastholde lederskabet på forkant med teknologiske fremskridt inden for additiver og specialsmøremidler.

I dag sælger Bardahl langt over 400 produkter pakket på 16 forskellige sprog og licenseret i over 70 lande. Bardahls historie viser over firs års engagement i at producere de bedste kvalitetsprodukter på markedet ved hjælp af de fineste ingredienser. Disse høje standarder vinder fortsat anerkendelse og opbakning fra motorproducenter over hele verden, som igen anbefaler Bardahl til millioner af forbrugere hvert år.

Om produkterne

Bardahl er kendt for at udvikle produkter, der sigter mod at forbedre ydeevnen og holdbarheden af motorer, reducere slid, forlænge levetiden for olien og reducere forurening fra udstødningsgasser.

Bardahls sortimentet omfatter motorolieadditiver, brændstoftilsætningsstoffer, gearolier, smøremidler og rengøringsmidler, der er designet til at hjælpe med at opretholde og forbedre ydeevnen af køretøjer og maskiner.