Nummerplade

GRUNDIG


Grundig forbrugerelektronik

Grundig har rundet mere end 70 år på markedet. Virksomheden blev grundlagt i 1945 og blev hurtigt berømt for sin Grundig radio. I midten af 1950’erne havde Grundig opnået en position som den største radioproducent i Europa. Senere kom den bærbare transistorradio, bærbare båndoptagere, diktafoner og muskafspillere med stereolyd til og i slut-60'erne kom Grundig med på TV-bølgen.

I sidste halvdel af 1970’erne skete der store fremskridt inden for bilradioteknologien. Grundig introducerede et stereosystem med mellembølge- og VHF-modtager, kassetteoptager, elektronisk stationssøgning og dekoder til trafikmeldinger. I samme periode satte Grundig standarden for videooptagere med en tosidet kassette.

Meget mere kunne siges om Grundigs vej til succes, men bottom line er at Grundig i dag en af verdens førende producenter af underholdningselektronik, små elektroniske apparater og større husholdningsapparater. Med udvidelsen af produktsortimentet i 2013 til også at omfatte hvidevarer blev Grundig det eneste varemærke i Europa med et komplet sortiment inden for forbrugerelektronik.

Selskabets hovedsæde ligger i Istanbul og har i øjeblikket 140 ansatte, mens 1.600 ansatte arbejder for Grundig i over 65 lande.

Grundig får topkarakterer i tests foretaget af den tyske forbrugerorganisation og fokuserer forsat på innovation, kvalitet og udbygning af sortimentet.

Avants Grundig sortiment koncentrerer sig om batterier, autopærer og batterier.