Nummerplade

GULF


GULF

Gulf smøreolier

- Kvalitet fra klassisk til moderne

Avant Denmark har efterhånden distribueret Gulf olie i en længere årrække. Og fra første dag har dunkene med det nærmeste ikoniske orange logo altid haft samme effekt. Der findes mange berømte logoer i denne verden, men ikke mange har en så ikonisk historie, som den runde orange skive med navnet Gulf skrevet i blåt.

Uanset, hvor og hvornår og over for hvem vi præsenterer det, så bringer det smilet frem på kundernes læber. For Gulf brandet går lang tid tilbage, og rigtig mange har en sjov og for dem særlig historie, de kommer i tanke om. Det kan være servicestationen, som lå nede på hjørnet, det kan være farfars kasket med gennemsigtig farvet skygge, de fede racerbiler på Le Mans eller noget helt andet.

Velkendt i motorsporten

Apropos Le Mans, så har de Gulf sponsorerede racerbiler efterhånden deltaget i de legendariske 24 timers løb i mere end 40 år. I det hele taget er Gulf logoet ofte at finde på nogle af feltets startende ”maskiner”. På bane, racerbiler, rallybiler, driftbiler, motorcykler, ørkenracere, race trucks og meget mere.

Men Gulf deltager ikke kun i sportsgrene med larm og kubik. Gulf sponserer også crickethold, golfspillere og fodboldhold m.m. Af sidstnævnte kan vi ikke komme uden om en af de HELT store sponsoraftaler, som Gulf har indgået, nemlig med mægtige Manchester United fra den engelske Premier League.

Det hele begyndte i 1901

Gulf historien startede d. 10. januar 1901, hvor to brødre Spindletop i Texas, USA, brød igennem med deres boring og fandt intet mindre, end hvad der dengang var verdens største oliefund. Da de satte bordet i jorden, var deres drøm at ramme en ”kilde”, hvorfra de kunne hente ca. 50 tønder om dagen. Men det, de ramte, gav i stedet mulighed for at hente 80.000 tønder om dagen!

Den store mængde olie fik hurtigt en gruppe investorer til at gå sammen om at bygge et raffinaderi i Port Arthur ved den Mexicanske Gulf. Dette samarbejde blev i 1907 fundamentet i et nyt firma, og Gulf Oil Corporation så dagens lys. Navnet Gulf stammer altså fra raffinaderiets daværende placering.

De efterfølgende år spredte Gulf Oil Corporation sig, i deres søgen efter nye oliefund, ud i den store verden. Virksomheden voksede og voksede, og i årene under 2. Verdenskrig var Gulf Oil Corporation på sit højeste og var verdens 4. største produktionsvirksomhed. Sidenhen er det sket masser af positiv udvikling, men også en del nedture, fusioner og opkøb i oliebranchen.

Gulfs udvikling på det danske marked

Kigger vi på det danske marked, så forsvandt Gulf af forskellige årsager tilbage i 1980'erne. Det skete efter at brandet i en årrække at have været en fast bestanddel af det danske bybillede. I 2007 vendte Gulf så tilbage til Denmark. Ikke med servicestationer, men med en omfattende produktportefølje af smøremidler.

Gulf smøremidler er kendetegnet ved høj kvalitet, som konstant udvikles for at imødekomme de højeste industrielle standarder og OEM-godkendelser til moderne biler.

Gulf har en af de mest omfattende serier af smøremidler på markedet med de nyeste OEM anbefalinger. Sortimentet indeholder produkter, som er egnet til brug i stort set alle typer af køretøjer og maskiner. Sortimentet strækker sig fra de nyeste specifikationer og højeste ydeevneprodukter, frem til mere økonomiske og robuste produkter, egnet til brug i ældre og klassiske biler eller hvor økonomiske prioriteringer ligger andetsteds.

I vores sortiment af olier fra Gulf har vi udover de "almindelige" motorsmøreolier en række relaterede olietyper. Vi kan bl.a. nævne gearolie til manuel og automatisk, 2- og 4-takts olie, specialolier til plæneklippere og kædesave, bremsevæske og meget mere.