Nummerplade

NILFISK


NILFISK

P. A. Fisker og H. M. Nielsen grundlagde Nilfisk i 1906. I 1910 udvikler og patenterer Nilfisk den første elektriske støvsuger i Europa. Den får modelnavnet "C1" og bliver selve grundstenen for Nilfisk. I årene efter den første støvsuger "C1" flytter Nilfisk adresse. De flytter på Peter Bangs Vej på Frederiksberg i København. Dette er en adresse, som i de næste 80 år skulle vise. at blive et synonym med Nilfisk. Nilfisk begynder også at producere motorcykler under mærket "Nimbus".

I 1927 etableres der salgsselskaber i Storbritannien og Tyskland. Eksportsalget for Nilfisk overstiger i denne periode hjemmemarkedssalget.

I 1932 lancerer Nilfisk en ny støvsuger. Den bliver kendt som "Den stille dansker" på baggrund af dens meget lave lydniveau. Nogle år senere begynder Nilfisk at etablere produktionsfaciliteter i udlandet og producerer nu i 10 lande på verdensplan.
Den første gulvrenser bliver introduceret i 1955. Det kommer senere til at vise sig, at Gulvpleje udvikler sig til den største produktserie i Nilfisk's sortiment. 

Blot tre år senere starter Nilfisk produktionen af den ikoniske G70-støvsuger, med støvpose, til både private og professionelle.

I de efterfølgende år, tager Nilfisk en beslutning om udelukkende at fokusere på rengøringsudstyr, og kort derefter lancerer de den første våd-/tørstøvsuger. Nilfisk ønsker hele tiden at udvikle nye teknikker og rensning af udblæsningsluften. Nilfisk skaber hurtigt et ry, for at levere de bedste filtre, hvilket har gjort at Nilfisk i gennem årene har haft nogle spændende kunder som f.eks. NASA.

I 1988 overtager Nilfisk koncernen Gerni, som gør det muligt for Nilfisk at introducere højtryksrensere på markedet for første gang. Blot året efter, i 1989, bliver Nilfisk opkøbt af holdingselskabet NKT Holding. I 1994 køber Nilfisk det Amerikanske "Advance Machine Company" og udvider dermed markedsdækningen betragteligt til professionelle i USA. I 2004 overtager Nilfisk ALTO koncernen, som var blevet dannet seks år forinden ved en fusion af ti globale brands i rengøringsindustrien.

Nilfisk etablerer i 2005 fabrikker i Ungarn og Kina, og overtager i 2007, en førende kinesisk producent og leverandør af professionelt rengøringsudstyr. Året efter åbner Nilfisk produktionsfaciliteter i Querétaro, Mexico.

I 2013 lancerer Nilfisk, deres første brændstofcelledrevne maskine, CS7000.

I 2016 lancerer Nilfisk Horizon programmet og fremviser den første prototype på en ny og banebrydende selvkørende gulvvasker, som gør det muligt at lave ubemandet rengøring. I 2017 opdeles NKT A/S i to selvstændige virksomheder, og Nilfisk børsnoteres som et selvstændigt selskab på Københavns fondsbørs. I 2018 frasælger Nilfisk sine udendørs aktiviteter som led i den igangværende flerårige forenklingsstrategi.