Nummerplade

VIKAN


VIKAN

Vikans autoserie

Lidt Historie

Med en historie på langt over 100 år er Vikan blandt vores absolut ældste leverandører. At virksomheden er stiftet helt tilbage i 1898 betyder, at den nu har eksisteret over hele tre århundreder. En ikke så lidt imponerende bedrift.

Grundlæggeren, A. P. Pedersen, var søn af en landbrugsfamilie, og allerede fra barnsben var han fokuseret på vigtigheden af god hygiejne. I 1898 blev han børstenbinder og startede Skive Børstefabrik.

I 1956 besluttende man at tage et nyt firmanavn i brug, nemlig Vikan. Det er ikke så avanceret at regne ud, hvordan man kom på det navn, det kommer sig nemlig af de to ord ”Vi kan”.

Virksomheden er vokset meget gennem årene og fra ”kun” at koncentrere sig om det danske marked, er Vikan i dag repræsenteret i mange lande rundt om på kloden. 

Vikans sortiment spænder vidt og bredt og har i udgangspunktet haft stort fokus og deraf en vigtig position, inden for rengøringsrekvisitter inden for fødevareindustrien. Først i 1990´erne tilføjes den del af sortimentet, som vi i Avant Denmark sælger, nemlig børster m.m. til rengøring af både private- og erhvervskøretøjer.

Skånsomme børster til bilvask

De grønne og røde farver gør Vikans autoserie let genkendelig. Og har man først prøvet et produkt fra den, så ved man også, at der er stor forskel på børster. Der findes børster, og så findes der Vikan.

Der findes en Vikan model til vel nok et hvert formål i forbindelse med bilvask.

Korte, lange, smalle, brede, med gummikantbeskytter, med runde hjørner og lige hjørner, til skaft og til hånden. Uanset hvad, så er kvaliteten i top. De holder til både koldt og varmt vand, de kan klare alle typer af bilplejeprodukter, og så er de skånsomme. Kigger man nøje på hårene på en Vikan børste, så vil man se, at de er lysere på spidserne, end resten af håret. Det er de, fordi hver enkelt hår er spaltet til flere tyndere hår. Derved er berøringen med bilens lak langt mere skånsom.  

Gummiskrabere

En lille gruppe produkter i Vikan sortimentet skal lige have lidt ekstra opmærksomhed. Det er nemlig ikke børster. Det er derimod en genial serie af fleksible og ultra skånsomme gummiskrabere, kaldet Wipe-N-Shine.

Når en bil, lastbil, campingvogn, båd eller andet er grundigt vasket og skyllet af med vand, så kan Vikan Wipe-N-Shine skrabere effektivt bruges til at trække vandet af de store flader.

Skraberen er let buet, men fremstillet i et materiale, som former sig efter den overflade den trækkes henover. Om så det er en fuldstændig flad form som siden af en campingvogn eller en buet flade som f.eks. forruden på en bil, så tilpasser Wipe-N-Shine sig.

Vælg mellem tre forskellige størrelser, som alle kan holdes i hånden eller monteres på et af de mange forskellige skafter, som sortimentet også indeholder.

Vikan A/S er godkendt og certificeret efter:

  • ISO 9001:2000 - kvalitetscertificering
  • ISO 14001 - miljøcertificering