Nummerplade

WD-40


WD-40

Rocket Chemical Company blev grundlagt 23. september 1953 af Norman B. Larsen, Gordon Dawson og John B. Gregory. WD-40 startede I et lille laboratorium i San Diego i 1953, hvor tre personer i firmaet Rocket Chemical Company, efter 40 forsøg, skabte en række rustforebyggende midler.

I 1958 er WD-40 for første gang at finde på butikshylderne i San Diego, Californien, USA. I 1969 blev John S. Barry udnævnt til præsident og administrerende direktør og omdøbte virksomheden efter navnet på det eneste produkt, WD-40. Navnet WD-40 står for den fugtfortrængningsformel, der er i produktet og er taget direkte fra laboratoriebogen, som blev brugt til at udvikle produktet.  

Convair var det første firma, som anvendte WD-40 kommercielt. Convair brugte det til at beskytte Atlas-missilets ydre lag mod rust og korrosion og fungerede så godt, at medarbejderne hos virksomheden begyndte at smugle produktet med hjem i deres madkasser.

Nogle år senere eksperimenterede grundlæggeren af Rocket Chemical Company og Norm Larsen med at fylde WD-40 på aerosoldåser, da den almindelige forbruger også havde fået øjnene op for WD-40s anvendelse i garagen, værkstedet og i hjemmet.