Nummerpladeopslag

BBS


BBS

BBS ALUFÆLGE – EN KLASIKKER TIL BÅDE GADEN OG BANEN !

Der er ikke mange i ”bil verdenen”, om nogen, som ikke ved hvad BBS er , og ikke mindst hvad det står for. Eller… måske ved man ikke lige at BBS i bogstaveligte forstand står for Baumgartner Brand Schiltach, men man ved at de står for produktion af nogle af de mest ikoniske og respekterede fælge på markedet.

Virksomheden BBS blev i 1970 startet af Heinrich Baumgartner og Klaus Brand i byen Schiltach, som ligger i Schwarzwald, Tyskland. I den spæde start levede fabrikken af at producere plastkarosserier, men i 1972 designede man en innovativ og revolutionerende 3-delt fælg til motorsports brug. Dette var startskuddet som effektivt sendte BBS ind i motorsport. Efter introduktionen af denne fælg fortsatte virksomheden med at udvide sig støt, og kort efter blev det første udenlandske datterselskab etableret i Frankrig. Da man senere lancerede den 3-delte fælg til gadebrug også, tog tingene for alvor fart. Sidenhen er der blevet åbnet datterselskaber i Italien, Japan og USA.

Virksomheden fejrede sit 25-års jubilæum i 1995, som også var året hvor Michael Schumacher vandt ”Formel 1 World Championship” for anden gang. Det skete i en Benetton Renault F1 racer, som selvfølgelig kørte sejren hjem på BBS-hjul. Der er ikke tal på hvor mange mesterskaber BBS siden har været en del af, inden for alle typer af motorsport. Men det er mange, RIGTIG MANGE! Til gadebrug blev den 2-delte RS fælg udviklet, og denne BBS fælg har den dag i dag, global status som design klassiker.

I 2000/2001 blev et nyt 7000 kvadratmeter stort logistik center taget i brug, i Herbolzheim, Tyskland. Den strategiske placering tæt ved A5-motorvejen, er udgangspunktet for hurtig levering til hele verden. I 2007 blev virksomheden overtaget af den belgiske fond Punch International NV, og i 2012 trådte Tyrol Equity AG (Innsbruck / Østrig) sammen med investor Udo Wendland ind, og blev hovedaktionær i det nyoprettede BBS GmbH. Det uafhængige selskab BBS Motorsport GmbH, hvis hovedsæde og tilhørende produktionssted blev flyttet til Haslach i Kinzigtal, er et datterselskab af BBS Japan Co. Ltd.

 BBS producerer stadig alle støbte hjul i Tyskland, og stiller stadig de højeste krav til standard og kvalitet. Bl.a. det er grunden til at BBS er højt respekteret verden over, af selv de mest krævende og dedikerede gadebilister og racerkører. Siden BBS-legenden blev født i starten af 1970´erne, har man år efter år bevist at fabrikken med rette hører hjemme blandt de bedste på sit felt.

2020 er så året hvor BBS kan fejre sit 50 års jubilæum. Og det skal naturligvis gøre med manér. Et tydeligt bevis på det er fire super flotte fælge i jubilæum design. Fælgene blev for første gang vist til offentligheden til Essen Motorshow i november måned 2019, hvor de tiltrak sig en masse opmærksomhed.